ONZE PROJECTEN

Stichting Flor Ayuda ondersteunt en adviseert de lokale organisatie AGDI bij de inspanningen voor integrale ontwikkeling in de achterstandswijken El Milagro, Sacoj Grande en Sacoj Chiquito van de gemeente Mixco, die grenst aan Guatemala-Stad. De projecten zijn gericht op onderwijs en gezondheidszorg. De mensen die hulp krijgen, worden gestimuleerd om ook zelf aan verbetering te werken.

 

Hieronder vind je een overzicht van onze huidige projecten.
Stichting Flor Ayuda heeft in de afgelopen jaren al veel projecten gerealiseerd. Wil je meer informatie over deze projecten? Bekijk ze hier.

Studiebeurzen ‘Leren is Leven’

Kinderen uit arme gezinnen worden gedwongen op zeer jonge leeftijd al te werken. Steun één of meerdere kinderen met een studiebeurs en help mee aan een betere toekomst.

Medisch fonds ‘El Alivio’

Medische zorg is niet overal vanzelfsprekend. Veel kansarme mensen kunnen de kosten voor een operatie of medicatie niet opbrengen. Het medisch fonds ‘El Alivio’ maakt het mogelijk.

Technische school

In 2009 is een Technische school gebouwd. Stichting Flor Ayuda zal de komende jaren de school nog ondersteunen voor het beheer en onderhoud.

Dr. Theo Bloemschool

In 2002 ontstond het idee voor de bouw van een basisschool. Momenteel zijn wij nog druk met het inzamelen van fondsen voor het beheer en onderhoud van de school.

Kinderen van de Straat

De drugscriminaliteit kunnen wij niet veranderen. Wel kunnen we voorkomen dat kinderen in handen van drugsbendes vallen door ze van de straat te houden.

Vrouwencursussen ‘Mujeres Fuertes’

De cursussen en praktische begeleiding zijn bedoeld om de positie van vrouwen te versterken, zodat zij zelf sturing aan hun leven kunnen geven.