STUDIEBEURZEN 'LEREN IS LEVEN'

De straatarme bevolking van Guatemala is grotendeels analfabeet en wordt gedwongen te werken tegen een slecht salaris, in een baan zonder toekomst. Omdat veel ouders het schoolgeld voor hun kinderen niet kunnen betalen, gaan zij al op zeer jonge leeftijd werken.

Om deze kinderen toch een toekomst te kunnen geven is Stichting Flor Ayuda in 2003 het project voor studiebeurzen gestart. Met het project wordt geld ingezameld voor leerlingen in het basis-, voortgezet of beroepsonderwijs. Een comité van vrijwilligers en ouders zorgen onder leiding van een professional voor een eerlijke selectie en voor de begeleiding van leerlingen. Met een jaarlijkse donatie help jij één of meer kinderen aan een betere toekomst!

Leren is Leven

Onderwijs is voor de meeste kinderen in Guatemala onbereikbaar. Om kinderen toch een toekomst te kunnen geven heeft Flor Ayuda het project studiebeurzen 'Leren is Leven' gestart. Met een jaarlijkse donatie help je al één of meer kinderen!

Basisonderwijs

€ 250,-

HIERMEE STEUNT U ÉÉN OF MEER KINDEREN PER JAAR

schoolgeld

schooluniform

schoenen

sportkleding

schrijfwaren

schriften

rugzak

studieboeken

VOORTGEZET ONDERWIJS

€ 375,-

HIERMEE STEUNT U ÉÉN OF MEER KINDEREN PER JAAR

schoolgeld

schooluniform

schoenen

sportkleding

schrijfwaren

schriften

lesmateriaal

rugzak

studieboeken

BEROEPS ONDERWIJS

€ 500,-

HIERMEE STEUNT U ÉÉN OF MEER KINDEREN PER JAAR

schoolgeld

schooluniform

beroepskleding

schoenen

schrijfwaren

schriften

lesmateriaal

computersoftware

veiligheidskleding

studieboeken

PROJECTBESCHRIJVING LEREN IS LEVEN

Vanaf januari start het nieuwe schooljaar in Guatemala en daarbij het project ‘Leren is Leven’ van Stichting Flor Ayuda. Elk kind heeft recht op een mooie toekomst en met een studiebeurs kunnen wij meer kinderen per jaar helpen aan onderwijs!

Opbrengst
Ouders gunnen hun kinderen een betere toekomst. De kinderen zijn leergierig en hebben capaciteiten, maar zonder scholing komen ze niet verder. Als de kinderen naar school gaan, krijgen ze ook een sociale inbedding. Zo komen ze niet in de verleiding om zich aan te sluiten bij jeugdbendes en later in het criminele circuit te verzeilen. Met scholing weten ze beter!

Doneren
Je steunt één of meer kinderen uit een klas. Dit is afhankelijk van de eigen bijdrage van de ouders van de kinderen. Sommige ouders zijn in staat een gedeelte van het schoolgeld zelf te betalen. De meeste gezinnen in Guatemala zijn hiertoe echter niet in staat. Met de donaties voor het project ‘Leren is Leven’ kunnen kinderen uit de armste gezinnen in Guatemala toch naar school!

Voorbeeld: Je doneert een bedrag van €375,- per jaar. Er is 1 kind dat 50% van dat bedrag nodig heeft en daarnaast nog 2 kinderen die 25% nodig hebben. Daarmee zorg je er dus voor dat er 3 kinderen naar school kunnen!

Stichting Flor Ayuda strijdt voor een goede toekomst van deze kinderen en dankzij de hulp van onze donateurs kunnen we deze toekomst voor steeds meer kinderen realiseren: Leren is Leven!

We houden je op de hoogte!
Als je besluit om te doneren voor het project ‘Leren is Leven’ krijg je twee keer per jaar een update van ons. In de eerste update zullen wij je voorzien van beeldmateriaal (foto’s en eventueel videobeelden) en een leuk verslag over het afgelopen half jaar.
De tweede update is aan het einde van het schooljaar, hierin delen wij de schoolresultaten en uiteraard ook nog een selectie aan beeldmateriaal! Met de update wordt informatie gedeeld over o.a. de toekomstplannen van de school, het aantal leerlingen op de scholen en informatie over de activiteiten die zij gedurende het schooljaar hebben ondernomen.

Weekendactiviteit: Hike naar de vulkaan.
Voor het eerst boven de wolken.
De eerste schooldag voor kinderen met een (aanvullende) studiebeurs.

DONEER VOOR HET PROJECT

Studiebeurzen 'Leren is Leven'Uitleg doorlopende donatie: Met deze machtiging geef je toestemming aan Stichting Flor Ayuda om het gekozen bedrag doorlopend van je bankrekening af te schrijven. De doorlopende machtigingen voor de studiebeurzen zijn standaard jaarlijks. Tijdens het instellen van de machtiging maak je direct het gekozen bedrag over. Het gekozen bedrag wordt jaarlijks rond dezelfde tijd automatisch in de daaropvolgende periode afgeschreven. De machtiging voor automatische incasso’s kan op elk moment worden ingetrokken door een mail te sturen naar info@florayuda.nl.
Voorbeeld: je kiest voor een jaarlijkse doorlopende donatie op 15 mei. De donatie wordt op dat moment direct afgeschreven. In de daaropvolgende jaren wordt het bedrag rond dezelfde datum automatisch van de bankrekening afgeschreven.