HET KINDERVERHAAL VAN

Sherlyn Cante

Mijn naam is Sherlyn Vanessa Carrera Cante, ik ben 11 jaar en woon in de buurt ‘El Milagro Mixco’ in Guatemala. Ik woon met mijn oma, mijn kleine broers en mijn neven in een eenpersoonskamer. Mijn oma verkoopt kleding en andere dingen om ons te ondersteunen. Mijn vader is vermoord toen hij werd overvallen, daarom wilde mijn moeder naar een andere regio verhuizen. Maar ze is in de problemen gekomen en  ze hebben haar in de gevangenis gezet. Daarom wonen we nu bij mijn oma.

"Mijn vader is vermoord toen hij werd overvallen, daarom wilde mijn moeder naar een andere regio verhuizen. Maar ze is in de problemen gekomen en ze hebben haar in de gevangenis gezet."

Ik mis mijn moeder en ik hoop haar op een dag weer terug te zien en bij haar te zijn. Zonder de Theo Bloem school weet ik niet waar ik zou zijn en of ik zou kunnen leren. Hier voel ik me gelukkig. Ik leer veel en ik wil graag studeren voor een goede carriere. Als ik later goed verdien, dan kan ik mijn oma helpen en het geld delen met mijn jongere broertje en de andere kinderen. Na de lunch op school ga ik naar huis om mijn oma te helpen in de winkel.

MEER KINDERVERHALEN LEZEN?

Iedere maand vragen we de kinderen in Guatemala om hun verhaal. Zonder structuur, zonder vooropgezette vragenlijst. Ze vertellen over hun familie, de levensomstandigheden, geschiedenis en toekomstbeeld. Soms zijn de verhalen grappig en lief, soms zijn de verhalen triest en niet te vergelijken met de ervaringen van onze eigen kinderen. Lees hier meer levensverhalen van de kinderen in Guatemala.