HET KINDERVERHAAL VAN

Zury Mariana de los Ángeles de León

Mijn naam is Zury Mariana de los Ángeles de León, ik ben 22 jaar oud en ik woon in “Sacoj Grande “in Mixco Guatemala. Ik woon bij mijn ouders en broertjes. We wonen momenteel in een klein huisje met een dak van tin. Mijn moeder werkte bij een fastfood restaurant, maar is helaas ontslagen. Nu zijn allebei mijn ouders werkloos. Mijn vader is constant op zoek naar baantjes, het maakt niet uit wat, om wat geld bij elkaar te krijgen voor eten en ons schoolgeld. Ik ben blij dat mijn broertjes en ik naar school kunnen, maar het maakt het lastig voor mijn ouders om rond te komen.

"Ik help mij moeder met het maken en verkopen van tortillas om zo wat geld te verdienen voor eten en het schoolgeld."

Ik help mijn moeder met het maken en verkopen van tortillas. Ook wassen we kleren voor mensen uit de omgeving om zo wat geld te verdienen. Momenteel volg ik de koksopleiding aan de Technische school. Het is mijn doel om snel af te studeren, een baan te vinden en zo mijn ouders en broertjes te kunnen helpen. Ik dank God iedere dag dat ik in de gelegenheid wordt gesteld om te studeren. Zonder studie zijn er geen goed betaalde banen en kan ik mijn familie niet helpen aan een betere toekomst. Het studeren is moeilijk, maar dat is slechts tijdelijk. Mijn familie en ik zullen er nog lang profijt van hebben. Bedankt aan iedereen die mijn familie en andere kinderen ondersteunen met de donaties via het beurzenprogramma!

MEER KINDERVERHALEN LEZEN?

Iedere maand vragen we de kinderen in Guatemala om hun verhaal. Zonder structuur, zonder vooropgezette vragenlijst. Ze vertellen over hun familie, de levensomstandigheden, geschiedenis en toekomstbeeld. Soms zijn de verhalen grappig en lief, soms zijn de verhalen triest en niet te vergelijken met de ervaringen van onze eigen kinderen. Lees hier meer levensverhalen van de kinderen in Guatemala.