Nieuw schooljaar in Guatemala

roger@florayuda.nl

16 januari 2019

Geen reacties

Het nieuwe schooljaar is begonnen!

Maandag 14 januari 2019 is het schooljaar op onze Bloemscholen in Guatemala weer begonnen. Dit jaar hebben we in totaal 602 leerlingen mogen verwelkomen! Het nieuwe jaar begint met 437 kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs en 165 studenten in het beroepsonderwijs. Alle 602 leerlingen komen uit zeer arme families en proberen door middel van onderwijs de armoedecyclus te doorbreken.

Samen met onze (lokale) partnerorganisaties werkt Stichting Flor Ayuda al ruim 20 jaar aan hoogwaardig- en toegankelijk onderwijs voor kansarme kinderen. Het studiebeurzen programma blijft een van de meest effectieve projecten die wij in Guatemala gestart zijn. In een omgeving waar drugscriminaliteit en armoede hoogtij vieren, worden de Bloemscholen ervaren als een veilige omgeving waar kinderen zich kunnen concentreren en waar zij zich gesteund voelen. Hier kunnen zij aan hun toekomst werken. De kinderen worden daarbij geholpen door gemotiveerde en enthousiaste docenten.

Met jouw hulp kunnen steeds meer kinderen naar school! Vergeleken met 2018 zien we een stijging van 42 kinderen die – met behulp van het beurzenprogramma – dit jaar naar school kunnen. Een geweldig gezamenlijk resultaat! Stichting Flor Ayuda is erg dankbaar voor het blijvende vertrouwen van onze vaste donateurs én de nieuwe donateurs die wij ieder jaar weer mogen verwelkomen.

Eenmalige donatie

Kies zelf het bedrag dat je eenmalig wil doneren via je eigen bankomgeving. Gedaan in een paar klikken!

DAT WIL IK!

Doorlopende donatie

Steun ons met een vast bedrag per maand of jaar, zo kunnen wij structureel werken aan de toekomst in Guatemala.

DAT WIL IK!

Leren is Leven

Help kinderen in nood. Met jouw hulp krijgt een kind toegang tot onderwijs, van de basisschool t/m het beroepsonderwijs.

DAT WIL IK!

Nieuw schoolmeubilair

Het groeiend aantal leerlingen op de dr. Theo Bloemschool zorgde wel voor een klein probleem bij de start van het nieuwe schooljaar. Er was te weinig schoolmeubilair om de kinderen van plaatsen te voorzien! Gelukkig is de directeur van de school, Vitalino Cuca, een creatief persoon. Samen met zijn vrouw en een aantal vrijwilligers hebben zij zelf de nieuwe tafels gemaakt. Door het zelf te doen is geld bespaard dat nu ingezet kan worden voor het onderhoud van de school.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *