Jubileumviering Flor Ayuda

roger@florayuda.nl

07 november 2017

Geen reacties

20-jarig jubileumviering Stichting Flor Ayuda

Op 5 november 2017 hebben wij ons 20-jarig jubileum gevierd. Wij hebben onze genodigden laten zien wat er tot dusver is bereikt. En dat is heel veel. Deze middag beleefden we o.a. samen met Vitalino Cucca, directeur van onze partner ‘AGDI‘ in Guatemala, die meer vertelde over onze projecten. Hans van der Linden (zijn site) was de dagvoorzitter. Er was er live muziek van het grandioze marimbaorkest van de Internationale School te Amsterdam. Zij gaven een spetterend optreden! Gerard en Joseé van Herel spraken over de historie van Flor Ayuda en Aloïs Knapen, penningmeester, gaf een duidelijk inzicht in de financiën.

Ook werd aandacht gevraagd voor de eenmalige donatie voor het project “Uitbreiding van de Technische School”. En ook voor de doorlopende machtiging voor het project “Kinderen van de Straat” .

Willem Adriaanssen interviewde Vitalino Cuca en zijn zoon Heber over de onze scholen, waarbij de filmpjes over deze scholen werden getoond. U kunt het filmpje over de Bloemschool voor basis- en voortgezet onderwijs nog bekijken op YouTube . Ook is er een filmpje van de Technische School beschikbaar.

SPECIALE ONDERSCHEIDING

Twee van onze bestuursleden, Gerard van Herel en Josée van Herel-Jaspers werden terecht in het zonnetje gezet voor hun verdiensten voor Flor Ayuda, toen burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze en Rijen hen een lintje opspeldde.
Hetty van der Linden introduceerde het project “Paint a future“. Verschillende kunstenaars hebben een schilderij gemaakt op basis van tekeningen die kinderen uit Guatemala gemaakt hebben van hun droom. Deze prachtige schilderijen zijn aan Flor Ayuda geschonken voor het goede doel. Een van de schilderijen is inmiddels al verkocht! De andere zijn alsnog te koop. Binnenkort meer hierover. Een filmpje over het maken van de schilderijen vindt u hier…

In een levendige paneldiscussie met Cees de Haan, Sylvia Ortega en Willem Koekoek werd onder leiding van Jan Boelhouwer stilgestaan bij de projecten. Tenslotte onthulde Olaf Schouw het door hem ontworpen nieuwe logo van Stichting Flor Ayuda. De zeer geslaagde middag werd afgesloten met een sfeervolle borrel, terwijl een film van het studiogesprek tussen Hans van der Linden (zijn site) en Josée van Herel werd getoond. U kunt het hier vinden.

FOTOGALLERIJ

Tags :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *