HET KINDERVERHAAL VAN

Tania Julete Leonardo

Mijn naam is Tania en ik ben 17 jaar oud. Ik zit nu in het laatste jaar van de koksopleiding op de Technische School. Hopelijk kan ik snel gaan werken als chef kok, want het was niet gemakkelijk om in het laatste schooljaar te komen. In het begin was ik niet zo’n goede student en hadden we thuis financiële problemen.

"Het scheelde weinig of ik had helemaal niet meer naar school kunnen gaan. Mijn vader verloor begin dit jaar zijn baan en kon mijn studie niet meer betalen."

Met de hulp van de leraren ben ik steeds beter geworden, ze zeggen dat ik een hele goede chef kok kan worden. Het scheelde weinig of ik had helemaal niet meer naar school kunnen gaan. Mijn vader verloor begin dit jaar zijn baan en kon mijn studie niet meer betalen. De school heeft ons toen heel erg geholpen. Na twee maanden zoeken had mijn vader nog steeds geen baan gevonden waarmee hij ons gezin kon ondersteunen. De school heeft hem toen een baan aangeboden als nachtwaker. Overdag heeft mijn vader nu verschillende baantjes en ‘s nachts werkt hij op school.

Update
Op 27 augustus 2018 was het tijd voor Tania – en de 80 andere studenten van de technische school – om een stageplek te zoeken bij een van de nationale en internationale bedrijven in Guatemala. Met haar koksopleiding vond Tania een stage bij TGI FRIDAY’S, een internationale keten van restaurants. Ze werkte er slechts twee dagen toen de manager haar potentieel zag. Tania heeft per direct een vaste positie aangeboden gekregen.

Met een goede opleiding en sociale steun tijdens haar studie is Tania een van de kinderen in Guatemala die een kans heeft gekregen op een mooie toekomst. Dit is een mooie overwinning voor het gezamenlijk werk van AGDI en Stichting Flor Ayuda.

HELP MEE VOOR EEN BETERE TOEKOMST

Ieder kind verdient een mooie toekomst!
We bouwen scholen, trainen leraren en bouwen aan de toekomst. Door de kracht van sponsoring, helpen we kinderen zoals Tania hun dromen te realiseren. Er zijn nog veel meer kinderen in nood die wij willen helpen. Sponsor een kind en verander hun toekomst!

Eenmalige donatie

Kies zelf het bedrag dat je eenmalig wil doneren via je eigen bankomgeving. Gedaan in een paar klikken!

DAT WIL IK!

Doorlopende donatie

Steun ons met een vast bedrag per maand of jaar, zo kunnen wij structureel werken aan de toekomst in Guatemala.

DAT WIL IK!

Leren is Leven

Help kinderen in nood. Met jouw hulp krijgt een kind toegang tot onderwijs, van de basisschool t/m het beroepsonderwijs.

DAT WIL IK!
Tags :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *