Nobelgala ChildRight 2018

roger@florayuda.nl

27 oktober 2018

Geen reacties

Nobelgala 2018

Op zaterdag 17 november 2018 organiseert Childright en haar partners voor de derde keer het Nobelgala, in het Grand Amrath Kurhaus te Scheveningen. De opbrengst van deze avond zal ook weer ten goede komen aan een groot aantal goede kinderprojecten/doelen in de diverse landen. Uiteraard zal ook stichting Flor Ayuda hier weer deel van uitmaken en zal goed vertegenwoordigd zijn op dit gala.

Nobelprijswinnaar Prof. Dr. Ben Feringa zal als eregast aanwezig zijn. John van den Heuvel  (Childright Award 2016) zal de Childright Award 2018 samen met een cheque van € 10.000 euro voor een kinderproject uitreiken aan Prof Dr Feringa. De avond wordt gepresenteerd door SBS6-presentatrice Airen Mylene en Marlayne Sahupala. Een aantal topartiesten zullen op deze avond optreden.

Dit Gala belooft zeker weer een fantastische avond te worden (ook financieel). Er worden foto’s genomen en een videoregistratie gemaakt, uiteraard zal de media/pers ook ter plaatste zijn.

WEEKENDACTIVITEITEN KINDEREN VAN DE STRAAT

Met onze deelname aan het Nobelgala zamelen we fondsen in voor het project Kinderen van de Straat en specifiek het onderdeel ‘weekendactiviteiten’.

In de komende vier jaar willen wij maar liefst 1200 kansarme kinderen van de straat de kans en begeleiding geven om via opleiding en training weer een toekomst op te kunnen bouwen. Deze periode is nodig om de gekozen doelgroep ook een werkelijke kans te kunnen geven. Het betreft hier de kinderen uit de gemeenschap Sacoj en directe omgeving. We gaan daarbij uit van 300 kinderen per jaar.

De drugscriminaliteit kunnen wij niet veranderen. Wel kunnen we voorkomen dat kinderen in handen van bendes vallen door ze zoveel mogelijk van de straat te houden.

Als onderdeel van het project Kinderen van de Straat worden weekendactiviteiten georganiseerd. De kinderen leren spelen, waardoor hun aandacht wordt getraind, ze ontdekken de natuur, kweken groenten en plantjes, krijgen groepsopdrachten die hen sociaal vaardiger maken, enz. Zo ontstaan hechte sociale groepen die voor hun sociale inbedding niet meer afhankelijk zijn van lidmaatschap van criminele- of drugsbendes.

Op de Technische School krijgen zij een oriëntatie in praktische technische vaardigheden, zoals brood bakken, koken, auto’s repareren, timmeren en technisch tekenen. Dit onder leiding van docenten, die geassisteerd worden door de leerlingen van het beroepsonderwijs. Dit is een voorwaarde voor inschrijving: iets terug doen voor de jouw geboden kans. Regelmatig leidt dit tot gezamenlijke activiteiten van ouders en kinderen (b.v. samen koken en bakken).

OVER CHILDRIGHT

Childright is opgericht in 1994 door 2 Nederlandse Nobelprijswinnaars Prof. Jan Tinbergen en Prof. Simon van der Meer. Childright wordt ondersteund met statements van meer dan 100 Nobel Prijs winnaars w.o. de Dalai Lama, Mandela, Desmond Tutu, Gorbachev, prof. ’t Hooft en Prof Dr. Ben Feringa.