Workshop Engels voor docenten

roger@florayuda.nl

11 november 2018

Geen reacties

Hoog bezoek op de Dr. Bloem school in Guatemala

In oktober heeft de Dr. Bloem school in Guatemala hoog bezoek ontvangen van het Ministerie van Educatie. Een vertegenwoordiger van het ministerie is bekend met de school en was onder de indruk van het niveau van Engels dat er gegeven wordt. Op zijn verzoek is er aan 45 docenten een workshop Engelse les gegeven.

Het team van leraren op de Dr. Bloem school heeft een workshop gegeven op verzoek van het Minsterie van Educatie. Een ware delegatie van 45 leraren van private én publieke scholen uit Guatemala deden mee aan een driedaagse workshop op onze school. Het is een bijzondere stap voor het schoolbestuur in Guatemala en geeft hoop voor de toekomst.

Uit een kleine steekproef bleek dat de workshop hoog nodig was!
Slechts 4 van de 45 deelnemende Engels docenten spreekt zelf een paar woorden Engels… Dat is het niveau van Engels in Guatemala.

Toch is er een kleine kanttekening te noemen bij dit mooie verhaal. Het Ministerie van Educatie heeft ervoor gezorgd dat de leraren konden deelnemen aan de workshop, maar heeft geen financiële bijdrage geleverd als tegenprestatie. We hopen dat deze samenwerking deuren opent voor de toekomst.

De tekst in dit bericht is vertaald uit het Spaans en is ingezonden door Vitalino Cuca, directeur van de Dr. Theo Bloem school in Guatemala.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *