KLINIEK 'EL MILAGRO'

In de Colonia El Milagro functioneert sedert 1994 een klein ziekenhuis. Deze kliniek is gebouwd met steun van Memisa en bouwbedrijf Van der Linden. Dr. Theo Bloem heeft hier in de loop der jaren vele maanden als vrijwilliger gewerkt. Zo heeft hij zelf ervaren wat er ontbreekt en waarbij hulp nodig is. Aan de onder het bestaansminimum levende patiënten en kinderen wordt gratis of tegen een geringe vergoeding medische zorg verleend. Dit betekent dat er voortdurend een tekort aan geld is.

Nieuwe couveuse
Voor de noodzakelijke aanschaf van een nieuwe couveuse heeft de kliniek giften ontvangen. Wij zijn natuurlijk heel erg blij dat de kliniek nu weer de noodzakelijke zorg kan geven aan de vroeggeboren baby’s in de arme regio van El Milagro.

Inzet Flor Ayuda 
Flor Ayuda zet zich in voor deze kliniek, opdat de humanitaire taak kan worden voortgezet. Er is een procedure in gang gezet om hulp voor de kliniek aan de Guatemalteekse regering te vragen, zodat de kliniek uiteindelijk zonder hulp van buitenaf kan werken.

Dit project is succesvol afgerond in 2004.
De kliniek opereert nu zelfstandig.

Operatieprogramma 
De afgelopen jaren is er met name subsidie gegeven voor het realiseren van operaties voor de allerarmsten. Dit helpt niet alleen de patiënten, maar het zorgt ook voor een betere bezetting van het ziekenhuis. Zo ontstaat er meer werk en meer inkomen op o.a. de röntgenafdeling en het laboratorium. Cordaid heeft hieraan bijgedragen.

 

Met hulp van Cordaid heeft de kliniek ook de voorraad medicijnen kunnen uitbreiden en nieuwe apparatuur voor onderzoek kunnen aanschaffen, waaronder een nieuw röntgenapparaat. Het vorige was 38 jaar oud…