HET KINDERVERHAAL VAN

Luis Fernando Godinez

Mijn naam is Luis Fernando González Godinez en ik ben 13 jaar oud. Ik woon nu 3 jaar in “El Mirador” (het uitzichtpunt) in Sacoj Chiquito Guatemala met mijn moeder en mijn 3 broers. Daarvoor woonden we in een klein dorp genaamd “Las villas de Tejutla” in San Marcos, ongeveer 270 kilometer van waar we nu wonen. In dat dorp woonden we bij de familie van mijn grootouders, maar het huis was niet van ons. We dachten dat we nooit een huis zouden kunnen bezitten. Maar nu hebben we ons huis zelf gebouwd met stalen platen en kolommen van bomen en andere materialen. Ooit zullen we een beter en steviger huis hebben om in te wonen, dat weet ik zeker!

 

In ons vorige dorp studeerde ik aan de openbare school, maar het was heel anders omdat we daar niet de faciliteiten hadden die we op deze school hebben. Ik ben erg blij dat ik nu aan de Theo Bloemschool kan studeren, want het onderwijs is veel beter en ik kan er rustig leren. Zonder de (financiële) ondersteuning die we nu krijgen op deze school zou ik niet kunnen studeren. Waarschijnlijk zou ik de hele tijd werken om ons gezin te ondersteunen. Dat doe ik nu ook, maar dan in het weekend. Ik werk meestal bij een steenhouwerij of ergens anders waar ik snel wat geld kan verdienen.

"We hebben geen stromend drinkwater en lopen elke dag naar de rivier om water te halen."

Mijn moeder werkt in de schoolwinkel en verkoopt producten tijdens de middag en in het weekend. Mijn oudere zus is kinderoppas en ‘s middags zorgt ze voor mij en mijn broers en zussen. Ook werkt ze op het erf en zorgt ze voor de kippen. De kippen eten we zelf of verkopen we als we er teveel hebben. We dragen allemaal bij om iets te verdienen om de grond waar we nu wonen te kunnen betalen. Op dit moment hebben we nog geen stromend water omdat we dat nu niet kunnen betalen. We halen nu elke dag water uit de rivier om ons te wassen en voor gebruik in huis. Ik hoop dat ik mijn studie hier op school kan afronden en kan afstuderen om een ​​beter leven te leiden en mijn moeder en broers en zussen te helpen.

HELP MEE VOOR EEN BETERE TOEKOMST

Ieder kind verdient een mooie toekomst!
We bouwen scholen, trainen leraren en bouwen aan de toekomst. Door de kracht van sponsoring, helpen we kinderen zoals Luis Fernando hun dromen te realiseren. Er zijn nog veel meer kinderen in nood die wij willen helpen. Sponsor een kind en verander hun toekomst!

Eenmalige donatie

Kies zelf het bedrag dat je eenmalig wil doneren via je eigen bankomgeving. Gedaan in een paar klikken!

DAT WIL IK!

Doorlopende donatie

Steun ons met een vast bedrag per maand of jaar, zo kunnen wij structureel werken aan de toekomst in Guatemala.

DAT WIL IK!

Leren is Leven

Help kinderen in nood. Met jouw hulp krijgt een kind toegang tot onderwijs, van de basisschool t/m het beroepsonderwijs.

DAT WIL IK!
Tags :