HET KINDERVERHAAL VAN

Débora Eunice Itzay Chuluc

Mijn naam is Débora Eunice Itzay Chuluc, ik ben 17 jaar oud en ik woon in een ravijn. Ons huis staat in de sectie ZZ van “El Milagro” en ik woon bij mijn ouders met mijn broers en zussen. Toen ik 6 jaar oud was, verloor mijn vader zijn baan als agrariër en moesten we hier naartoe verhuizen omdat er ook geen banen voor mijn moeder waren. Nu werkt mijn moeder hier als schoonmaakster in de huizen van welvarende mensen. Het begin was moeilijk voor mijn moeder omdat ze lange tijd ziek is geweest. Ze is toen geopereerd aan haar eierstokken en baarmoeder in het gezondheidscentrum Jack de Wit.

"Ik ben 17 jaar jaar en woon met mijn ouders, broers en zussen in een ravijn. Elke ochtend klim ik een kilometer naar de hoofdweg om naar school te gaan."

Ik ben erg blij dat ik kan studeren op de Theo Bloemschool. De leraren zijn erg aardig en helpen me om goed te studeren. Al mijn leraren en coördinatoren zijn persoonlijk in ons geïnteresseerd, in onze levensomstandigheden en helpen met zaken die beter kunnen. Ik hoop mijn studie in management succesvol af te ronden om zo mijn gezin te kunnen helpen aan een beter leven, en zo ook een voorbeeld te zijn voor mijn broers en zussen om ook een carrière te maken. Als ik niet op de Theo Bloemschool zou hebben gezeten, dan zou ik mijn moeder hebben geholpen met het schoonmaken van de huizen. We hebben anders niet genoeg geld om ook mijn broers en zussen te helpen. Om mijn studiekosten te kunnen financieren en te helpen sparen voor mijn kleine zusje van 6 jaar help ik naast mijn studie mee om wat geld te verdienen.

Omdat ons huis in een ravijn staat moet ik elke ochtend een kilometer klimmen om de hoofdstraat te bereiken en zo naar school te gaan. Als ik de bus niet kan nemen, dan loop ik meestal naar school. Dat vindt ik prima om te doen, omdat ik geloof dat inspanning zich altijd terugverdiend. Dus ik hoop op een dag in staat te zijn om dromen waar te maken.

HELP MEE VOOR EEN BETERE TOEKOMST

Ieder kind verdient een mooie toekomst!
We bouwen scholen, trainen leraren en bouwen aan de toekomst voor kinderen in Guatemala. Door de kracht van sponsoring, helpen we kinderen zoals Débora hun dromen te realiseren. Er zijn nog veel meer kinderen in nood die wij willen helpen. Sponsor een kind en verander hun toekomst!

Eenmalige donatie

Kies zelf het bedrag dat je eenmalig wil doneren via je eigen bankomgeving. Gedaan in een paar klikken!

DAT WIL IK!

Doorlopende donatie

Steun ons met een vast bedrag per maand of jaar, zo kunnen wij structureel werken aan de toekomst in Guatemala.

DAT WIL IK!

Leren is Leven

Help kinderen in nood. Met jouw hulp krijgt een kind toegang tot onderwijs, van de basisschool t/m het beroepsonderwijs.

DAT WIL IK!
Tags :