Leren is Leven

Omdat veel ouders het schoolgeld niet kunnen betalen, gaan de kinderen al op zeer jonge leeftijd werken.

'Leren is Leven'

De straatarme bevolking van Guatemala is grotendeels analfabeet en worden gedwongen te werken tegen een slecht salaris, in een baan zonder toekomst. Omdat veel ouders het schoolgeld niet kunnen betalen, gaan de kinderen al op zeer jonge leeftijd werken.

Om deze kinderen toch een toekomst te kunnen geven heeft Stichting Flor Ayuda in 2003 het educatieprogramma ‘Leren is Leven’ opgezet om studiebeurzen voor het basis-, voortgezet of beroeps onderwijs te verstrekken aan gemotiveerde leerlingen. Een Comité van vrijwilligers en ouders zorgen onder leiding van een professional voor een eerlijke selectie en de begeleiding van leerlingen. Met een jaarlijkse donatie help jij 1 of meerdere kinderen aan een betere toekomst! 

EDUCATIEPROGRAMMA 'LEREN IS LEVEN'

Vanaf januari 2019 start het nieuwe schooljaar in Guatemala en daarbij het nieuwe educatieprogramma ‘Leren is Leven’ van Flor Ayuda. Elk kind heeft recht op een mooie toekomst en door het educatieprogramma kunt u meerdere kinderen per jaar helpen aan onderwijs!

Er zijn meerdere manieren voor u om een bijdrage te leveren aan het educatieprogramma ‘Leren is Leven’, hieronder staan ze uitgeschreven: 

  • 250,- per jaar: u sponsort 1 of meerdere kinderen uit 1 klas van het basis onderwijs 
  • 375,- per jaar: u sponsort 1 of meerdere kinderen uit 1 klas van het voortgezet onderwijs 
  • 500,- per jaar: u sponsort 1 of meerdere kinderen uit 1 klas van de Technische school
  • 7.500,- per jaar: u sponsort een hele klas op de Bloemschool 
  • 10.000,- per jaar: u sponsort een hele klas op de Technische school 

Het geld wat u doneert gaat naar: 

  • Schoolgeld 
  • Schooluniform (incl. schoenen en sportkleding) 
  • Studieboeken 
  • Schrijfmateriaal 

U steunt zoals u ziet 1 of meerdere kinderen uit 1 klas. Dit is afhankelijk van de eigen bijdrage van de ouders van de kinderen. Sommige ouders kunnen wel een gedeelte van het schoolgeld zelf betalen, maar door de grote armoede kunnen de meeste gezinnen in Guatemala dit niet opbrengen. Door de donaties voor het educatieprogramma kunnen kinderen van de armste gezinnen uit Guatemala toch naar school!  

 

Voorbeeld: Je doneert een bedrag van €375,- per jaar. Er is 1 kind dat 50% van dat bedrag nodig heeft en daarnaast nog 2 kinderen die 25% nodig hebben. Daarmee zorgt u er dus voor dat er 3 kinderen naar school kunnen!

 

Stichting Flor Ayuda strijdt voor een goede toekomst van deze kinderen en dankzij de hulp van onze donateurs kunnen we deze toekomst voor steeds meer kinderen realiseren: Leren is Leven!

 

Update
Als je besluit om te doneren aan het beurzenprogramma ‘Leren is Leven’ krijgt u 2-jaarlijks een update van ons over de desbetreffende klas. In de eerste update zullen wij je voorzien van beeldmateriaal (foto’s en evt. videobeelden) uit de klas en een leuk verslag over het afgelopen half jaar.  

De tweede update is aan het einde van het schooljaar, hierin delen wij de resultaten van de klas en uiteraard ook nog een selectie aan beeldmateriaal!  

 

Opbrengst
Ouders gunnen hun kinderen een betere toekomst. De kinderen zijn leergierig en hebben capaciteiten, maar zonder scholing komen ze niet verder. Als de kinderen naar school gaan, krijgen ze ook een sociale inbedding. Zo komen ze niet in de verleiding om zich aan te sluiten bij jeugdbendes en later in het criminele circuit te verzeilen. Met scholing weten ze beter!

Help je mee voor de toekomst van een kind? Geef met onderstaand donatieformulier een periodieke donatie voor het educatieprogramma Leren is Leven!

Weekendactiviteit: Hike naar de vulkaan.
Voor het eerst boven de wolken.
Kinderopvang van de armste
kinderen uit de buurt van de school.

DONATIEFORMULIER

HELP ONS HELPEN

Doneer voor het educatieprogramma 'Leren is Leven'Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *