HET KINDERVERHAAL VAN

Demilson

Mijn naam is Demilson en ik ben 16 jaar oud. Ik woon in Sacoj Chiquito Mixco. Ik begon dit jaar met mijn studie mechanica aan de dr. Bloem Technische school. Ik wilde daar echt studeren omdat ik hoorde dat ze op de school de hele dag studeren. Ik dacht, als ik zoveel studeer, dan wordt ik zeker een goede monteur! In het begin was ik er niet zeker van dat ik daar zou kunnen studeren omdat zulke scholen meestal erg duur zijn, maar sommige vrienden uit het dorp vertelden me dat deze school studiebeurzen aanbiedt aan kinderen die echt willen studeren. Toen ben ik naar de school gegaan en heb een studiebeurs aangevraagd.

"Helaas heb ik mijn vader niet langer kunnen meemaken, want kort nadat ik hem ontmoette kreeg hij een ongeluk en stierf."

Nu ik daar studeer, ben ik dankbaar dat ik die kans heb gekregen. Het betekent voor mij  dat ik dichter bij mijn doel kom een ​​goede baan te krijgen. Voor mij is dit belangrijk omdat ik sinds jongs af aan altijd geprobeerd heb mijn moeder te helpen; het was niet makkelijk om mij en mijn broer groot te brengen zonder de hulp van mijn vader. Ik kan me mijn vader nauwelijks herinneren. Het is me verteld dat hij mijn moeder heeft achtergelaten toen mijn broer en ik kinderen waren. Jaren later wilde hij ons weer zien. Dat moment herinner ik me nog, ik was 5 jaar oud. Helaas heb ik mijn vader niet langer kunnen meemaken, want kort nadat ik hem ontmoette kreeg hij een ongeluk en stierf.

Vanaf dat moment heb ik altijd gezocht naar iets om te doen om wat geld te verdienen. Meestal vind ik in het weekend wel een betaald klusje. Daarmee verdien ik een paar quetzals en probeer ik in ieder geval mijn eigen dingen te kopen zodat mijn moeder dat niet hoeft te doen. Ze kan dan voor mijn kleine broertje zorgen. Ik ben er zeker van dat ik met een goede opleiding in staat zal zijn om mijn droom te verwezenlijken, ik zal heel hard proberen om de kans die ik nu heb gekregen te benutten. Tegen de tijd dat ik afstudeer zal ik een goede monteur zijn. Dank aan alle mensen die mij en anderen helpen om onze dromen te verwezenlijken!

HELP MEE VOOR EEN BETERE TOEKOMST

Ieder kind verdient een mooie toekomst!
We bouwen scholen, trainen leraren en bouwen aan de toekomst. Door de kracht van sponsoring, helpen we kinderen zoals Christopher hun dromen te realiseren. Er zijn nog veel meer kinderen in nood die wij willen helpen. Sponsor een kind en verander hun toekomst!

Eenmalige donatie

Kies zelf het bedrag dat je eenmalig wil doneren via je eigen bankomgeving. Gedaan in een paar klikken!

DAT WIL IK!

Doorlopende donatie

Steun ons met een vast bedrag per maand of jaar, zo kunnen wij structureel werken aan de toekomst in Guatemala.

DAT WIL IK!

Leren is Leven

Help kinderen in nood. Met jouw hulp krijgt een kind toegang tot onderwijs, van de basisschool t/m het beroepsonderwijs.

DAT WIL IK!
Tags :